Üdvözlünk az Magyar Kurír - Új Ember könyvesboltjában

Online Könyváruház

Kosár | 0 termék

Szent Charbel, a teljesség zarándoka

Jean Skandar OLM-Marie Sylvie Buisson szerk.

Értékelje ezt a terméket

Készleten

Normál ár: 2 290 Ft

Kedvezményes ár: 1 947 Ft

Vagy
15%

További képek

  • Szent Charbel, a teljesség zarándoka

Részletek

Charbel Makhlouf (1828-1898) még ma is tömegeket mozgat meg, akik az annayai Szent Maron-kolostorba, a sírjához zarándokolnak. A legnagyobb egyszerűségben élt itt ez a manorita szerzetes és remete. "Visszafogottságával mindenkit a csendbe vonzott.Mindenki boldog volt, ha mellette dolgozhatott.(...) Megdöbbentő dolog: Isten népe nem tévedett. Keresztény és nem keresztény honfitársai tisztelték, és felkeresték, mint testük és lelkük orvosát."(VI.Pál pápa)

Milyen ember volt? Hogyan közelítsünk élete misztériumához? Mit tud mondani a harmadik évezredkeresztényeinek? Miért van az, hogy Krisztus követésének ily radikális formája még ma is változatlanul meggyőz és elkápráztat oly sok keresztényt? Mi a magyarázata e férfi kisugárzásának, aki a libanoni, sőt az országhatárokon túl élő keresztény identitás jelképévé vált?...

Jelen könyv arab kiadása több mint ötszázezer példányban kelt el. A rövidített francia fordításban Skandar atya és Marie-Sylvie Buisson a szent vonzó portréját vázolja fel. Ötvenhárom tanúságtétel alapján, melyet a szent személyes ismerősei adtak, továbbá a jelentőséggel bíró hétköznapi emlékek nyomán, amelyeket a kiadatlan dokumentumokban jegyeztek fel. Ennek alapján avatta szentté az Egyház 1977.október 9-én a római Szent Péter-bazilikában. Az összegyűjtött imák és a megindító tanúságtételek jól tükrözik az üzenet lényegét.

További információk

Szerző neve Jean Skandar OLM-Marie Sylvie Buisson szerk.
Kiadó Új Ember kiadványok
Kiadás éve 2017
Lapszám 215
Kötési mód puhafedeles
Méret Nem
Súly g
Cikkszám 9789639981638

Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.