Üdvözlünk az Magyar Kurír - Új Ember könyvesboltjában

Online Könyváruház

Kosár | 0 termék

Égető kérdések – Katolikus válaszok

Patsch Ferenc SJ

Értékelje ezt a terméket

Készleten

Normál ár: 3 200 Ft

Kedvezményes ár: 2 880 Ft

Vagy
10%

További képek

  • Égető kérdések – Katolikus válaszok

Részletek

„Az emberekkel való foglalkozásnak nincsenek határai. Ez a »piac« sohasem válik túltelítetté. Talán éppen ez az, amiben a szeretet leginkább különbözik az élelmiszertől, az iparcikkektől és az információtól: ha valódi szeretetről van szó (amely a Másikat tartja szem előtt), nem lehet betelni vele.”

„Úgy tűnik, a folyamat befejezhetetlen: sohasem leszünk képesek létrehozni (és szabályok révén működtetni) olyan társadalmat, amelyben többé nincsenek kielégítetlen igények, és így további segítségre sincs szükség. A rendszerszintű hibákat pedig elsősorban olyan emberek tudják korrigálni, akikben megvan az érzékenység az emberi nyomorúság észrevételére. Ők pedig gyakran keresztények.”

 

Európai identitás és politika, migráció, a világ és az egyház jövőjének kilátásai, spiritualitás, kultúrák és világnézetek párbeszéde… Olyan témák, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak – ha nyitott szemmel járunk a XXI. században, és felelősséggel tájékozódunk a globalizálódó világban. Mit gondol róluk a szerző, aki keresztény ember, jezsuita szerzetes? Véleményét, világlátását és állásfoglalásait személyes hite is befolyásolja. Csakhogy az nem ellentétes a józan ész meglátásaival, inkább kiegészíti és gazdagítja őket.

 

További információk

Szerző neve Patsch Ferenc SJ
Kiadó Jezsuita
Kiadás éve 2019
Lapszám Nem
Kötési mód puhafedeles
Méret Nem
Súly g
Cikkszám 978-963-442-010-1

Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.