Üdvözlünk az Magyar Kurír - Új Ember könyvesboltjában

Online Könyváruház

Kosár | 0 termék

Csíksomlyói kalauz

A búcsúsok imakönyve

Értékelje ezt a terméket

Készleten

3 990 Ft
Vagy

További képek

  • Csíksomlyói kalauz

Részletek

Először jelenik meg Magyarországon a témájában és nyelvében is különleges imakönyv. 
A csudákkal ékes somlyói Mária kegyhelyét látogató zarándokok lelki épülésére állította össze P. Réthy Apollinár ferencrendi szerzetes, írta az első kiadás címlapjára a kolozsvári kiadó 1924-ben. 

Ezúttal reprint kiadásban jelenik meg 2019-ben, a csíksomlyói pápalátogatás évében. Az imakönyv számos közismert ősi imát és éneket tartalmaz, de találhatók benne olyanok is, amelyek az idők folyamán feledésbe merültek.Mit akar a Kalauz?, hangzik el a bevezető kérdés száz évvel ezelőtt az előszóban. 

Íme: A székely nép mindig mélyen vallásos és erkölcsös volt. Hite és erkölcse felett anyai szemmel őrködött a székelyek Nagyasszonya. Szűz Mária Anyja volt e sokat szenvedett népnek, s e nép gyermeke volt a sokszor felkeresett Anyának. 

Ma mintha a szent Szűz nem vigyázna reánk: hitünkben meginogtunk, erkölcseinkben meglazultunk. Nem csoda: a székely nép már nem borul le oly mélységes hittel és bizalommal kegyszobra előtt, mint régente. Pedig a székely népnek manapság van a legnagyobb szüksége a Szűz Anyára, anyai szívére, anyai kezére, anyai szemére, anyai könnyeire, anyai imájára. E Kalauz vissza akarja vezetni az eltévedett gyermeket a mindig megbocsátó, irgalmas Anyához, hogy az ő karjai közt megint vallásos és erkölcsös legyen a székely nép, mint régebb volt. 

Adja Isten! Csíksomlyó, 1924. március 25-én.

További információk

Szerző neve Nem
Kiadó Magyarországi Mindszenty Alapítvány
Kiadás éve 2019
Lapszám Nem
Kötési mód puhafedeles
Méret Nem
Súly g
Cikkszám 9786150047065

Termék címkék

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.